Beszámolók

Nyomtatás
PDF

Üzemlátogatás a Manifaktor Kft-nél

2015. november 6-án hazánk cipőgyártásának egyik leghíresebb és legtöbb hagyományával bíró városába, Szigetvárra látogattunk. A Manifaktor Kft 1996-ban kezdte meg cipőkészítő tevékenységét (www.manifaktor.hu). Alig egy óra múlva már a bejáratnál fogadtak bennünket, és röviden elmondták a látogatás szabályait. Mivel nem látványüzemet, hanem egy termelő üzemet látogattunk meg, ezért fokozottan ügyelni kellett a biztonságra. Ezért két csoportban haladtunk végig a teljes technológiai folyamaton Hallgató Zoltán szakoktató értő vezetésével.

DSC 0016

Nyomtatás
PDF

Farsangi napok

Óvodánk pedagógiai programja a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását fontos feladatának tekinti, minden évben visszatérő jeles napunk a farsang, melynek megünneplését idén hosszabb előkészülettel vezettük be. A farsangi mulatságot megelőző pár napban a gyerekek kíváncsiságát kielégítve folyamatosan, változatos élmény és tapasztalatszerzési lehetőségeket és sokféle tevékenységet biztosítottunk. Játékkal, együtt munkálkodással örömtelivé, izgalmassá tettük a készülődést.

Az első napon a farsangi népszokásokról, hagyományokról beszélgettünk, felidéztünk régi farsangi mulatságokat otthonról hozott, valamint az óvodában megtalálható képekkel. A délelőtt folyamán elkészítettük a kiszebábunkat. Már ismert farsangi dalokat, verseket idéztünk fel és újakat tanultunk a „nagy napra".

DSCN3768