Nyomtatás
PDF

Járványhelyzet

Megbetegedések az intézményben:

igazoltan fertőzött diákok száma: 0

igazoltan fertőzött dolgozók száma:0

hatósági házi karanténban levő diákok száma: 0

hatósági házi karanténban levő dolgozók száma: 0

tantermen kívüli digitális oktatásban résztvevő osztályok száma: 0

rendkívüli szüneten lévő osztályok szám: 0

 

A fenti adatokat naponta frissítjük!

 

 

 

ELJÁRÁSREND

a 2021/2022-es TANÉVBEN

A SZENTBALÁZSI KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉRE

2022. január 17-től

BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSA

A tanuló és az intézményi dolgozó csak egészségesen léphet az intézménybe.

A szülő/kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével.

Az intézménybe lépéskor kötelező a kézfertőtlenítés és a lázmérés.

A nap folyamán nagy gondot kell fordítani a többszöri alapos kézmosásra, kézfertőtlenítésre.

A tantermeket, a folyosókat, valamint a szociális helyiségeket fokozottan szellőztetni kell.

Az intézmény dolgozóinak az osztálytermekben és közösségi helységekben kötelező a szájmaszk viselése.

Az alsós tanulók az osztályteremben maszk nélkül is tartózkodhatnak, amennyiben biztosított a távolságtartás.

A felsős tanulóknak az osztályteremben és a közösségi helyiségekben szájmaszkban kell tartózkodniuk.

Az iskolaépületben, tantermen kívül, a közösségi terekben lehetőség szerint az 1,5 méteres védőtávolságot be kell tartani.

A testnevelésórákat az időjárás függvényében javasolt szabad téren megtartani. Az órák során mellőzni kell a szoros testi kontaktust igénylő feladatokat.

Amennyiben az intézmény egy tanulója esetén Covid-19 fertőzés igazolódik, a tanuló 7 nap karanténba kerül, amely a hetedik nap után akkor kerülhet megszüntetésre, ha beteg már legalább három napja láztalan és légúti tünetei megszűntek. Három nap tünetmentesség után, a tünetek kezdetétől számított ötödik napon végzett gyors teszt negatív eredménye esetén az elkülönítés feloldható, és a tanuló visszatérhet az intézménybe.

Az érintett osztályban a jelenléti munkarend szerinti nevelés-oktatás változatlanul folytatódik azzal, hogy az érintett tanulóval egy osztályba tartozó tanulók közül azok, akik oltottak, személyesen vesznek részt az oktatásban, míg a nem oltott tanulók 5 napig karanténba kerülnek, ami alatt otthon tartózkodnak, és az intézmény gondoskodik az előrehaladásukhoz szükséges információk megküldéséről. Számukra a jelenléti oktatásba otthonról történő bekapcsolódás lehetőségét az intézmény a KRÉRA rendszeren keresztül biztosítja.

Amennyiben az intézményben átmenetileg tanügyi intézkedés kerül elrendelésre, a gyerekfelügyeletet az intézmény megszervezi a szülők támogatása érdekében.

ÉTKEZTETÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

Étkezés előtt és után alapos szappanos kézmosás vagy kézfertőtlenítés szükséges.

Az alsós tanulók a tízórait az ebédlőben fogyasztják el, ahol kerülni kell az osztályok közötti keveredést. Az uzsonnát az osztálytermekben fogyasztják el.

A felsős tanulók a tízórait is és az uzsonnát is az osztálytermükben fogyasztják el.

A tanulók az ebédet az asztaloknál osztályonként ülve fogyaszthatják el az ebédlőben.

TANULÓI HIÁNYZÁSOK KEZELÉSE

A tanuló betegség esetén köteles orvoshoz fordulni. Az a tanuló/dolgozó, aki bármilyen betegség miatt otthon marad, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy a kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe.

Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik, tartós betegsége van (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek, immunszupprimált állapot), erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak tekintjük. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.

Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni az intézményben.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél vagy a családban koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Az egynapos hiányzásokat a tanulónak/szülőnek előzőleg be kell jelentenie az osztályfőnöknek (szűrővizsgálatok, fogorvos, kontrollvizsgálatok).

Ha a tanuló az intézményben betegség tüneteit mutatja, elkülönítjük, és értesítjük a szülőt, akinek a gyermekét haladéktalanul el kell vinnie az intézményből.

KAPCSOLATTARTÁS

A szülők tájékoztatása online formában történik. Ennek felülete a Kréta felület. Egyéb kapcsolattartási módok: telefon, e-mail, egyéb közösségi platformok.

A szülők személyes megjelenése előre egyeztetett időpontban csak a járványügyi előírások betartása mellett történhet.